вторник, 31 мая 2016 г.

Острог. Дебати. Променад.

    

   Якщо ви ще не побували в Острозі (Рівненська область), то варто це зробити в найближчому часовому режимі. Атмосфера Волині надихає на здолання нових персональних висот і діє краще будь-якого хімічного допінгу!


   Мистецький фестиваль "Острог. Ренесанс", який був організований Людмилою Харарук (проект "Мистецькі експедиції", м. Київ), надав майданчик і для дебатів у Британському форматі парламентських дебатів, в яких взяли участь студенти Острозької академії, Глухівського НПУ ім. О. Довженка і Донецького національного університету (м. Вінниця). 


   Безумовним позитивом можна вважати той факт, що дебатувати учасникам сподобалось, оскільки після гри не трапилось відчуття "повного недоліку". Так, реальним фактом стала апеляція щодо визначення переможців (точніше другого місця), оскільки задокументовано використання сторонньої допомоги. Проте, зважаючи на показовий статус, суддя залишив апеляцію без розгляду. Фестиваль має бути дружелюбним, чи не так?









   Дебати як освітня технологія є унікальною методикою розвитку критичного мислення, риторики молоді та юнацтва, формування комунікативної компетентності і експліцитного ставлення до європейських цінностей. Саме тому - дебати крокують по країні і, немов би травневі квіти, в університетах відкриваються дебатні клуби. А це вже справжня ознака європейськості!
    То ви готові? Бо ми їдемо до вас! Час променаду з дебатним акцентом...






Комментариев нет:

Отправить комментарий