понедельник, 18 июля 2011 г.

Три параграфи на одну й ту ж тему. Сімейний альбом як привід.

«Успіх – поняття колективне:

«Ідей, які неможливо реалізувати, не існує!»

(параграф 1)


         Як не дивно, але з плином часу все виразніше сприймається минуле з його успіхами та невдачами. Природа успішного життя багатогранна, але, за переконанням Івана Васильовича Балабона, голови Кролевецької районної ради ветеранів війни і праці, успіх – поняття колективне. Не може успіх, досягнутий окремою людиною, бути більш значущим за успіх громади. Виходячи з цього, створюється підґрунтя для пошуку особистістю умов для самореалізації, яка стає можливою лише в результаті співпраці та соціальної відповідальності задля суспільної користі.



         Минулого року Іван Балабон був визнаний кращим серед керівників ветеранських організацій Сумської області, став переможцем конкурсу «Перлини Сумщини – 2010», який щорічно проводиться Сумською обласною державною адміністрацією.  

         За плечима Івана Васильовича Балабона значний досвід керівної роботи на районному рівні та у сфері виробництва. Особливо успішним в житті Кролевецького району Іван Васильович вважає період з 1960-х по 1990-ті роки, бо саме в цей час велось виробниче та житлове будівництво, набирало сучасного та комфортного вигляду місто, розвивалось сільське господарство району. За досягнутими результатами стояли конкретні люди, які несли відповідальність за виконання програми розвитку. Вони складали професійну команду однодумців. На фотографії з сімейного альбому (зробленій на початку 90-х років ХХ сторіччя) Івана Балабона – члени  виконавчого комітету Кролевецької районної ради. По різному склались людські долі, але в цілому у кожного з тих, хто представлений на світлині значний послужний список корисних справ, які робились і робляться понині на благо Кролевецького району.

Іван Васильович дуже цінує цю фотокартку, бо вона й сьогодні надихає на здійснення нових благочинних справ не поодинці, а спільно, єдиним колективом однодумців, що складається з людей, які спроможні практично реалізовувати на перший погляд нездійсненні ідеї та проекти, що сприяють розвитку громади.



На фото (автор невідомий):

1) члени виконавчого комітету Кролевецької районної ради початку 90-х років минулого сторіччя, Іван Балабон – другий зліва;

2) Іван Балабон під час проходження курсів перепідготовки а лавах Збройних Сил СРСР;

3)  Говорить Балабон: «Головна цінність – конкретна людина!»



«Ветерани і сьогодні в строю:

«Бути кращими – почесно і відповідально!»

(параграф 2)



         Зовсім не дивно, що з плином часу все виразніше сприймається минуле з його успіхами та невдачами. Природа успішного життя багатогранна, але, за переконанням Івана Васильовича Балабона, голови Кролевецької районної ради ветеранів війни і праці, успіх – поняття колективне. Не може успіх, досягнутий окремою людиною, бути більш значущим за успіх організації, громади. Виходячи з цього, створюється підґрунтя для індивідуальної самореалізації, яка стає можливою лише в результаті співпраці та соціальної відповідальності задля суспільної користі. Особливо важливо на думку Івана Васильовича, щоб розуміння цього було сприйняте та реалізоване молоддю.



         Кролевецька районна ветеранська організація налічує понад 13 тисяч осіб небайдужих та відповідальних людей, ветеранів війни та праці, які активно сприяють розвитку території. Підтвердженням того – організація та проведення серії публічних заходів, спрямованих на реалізацію ініціатив у сфері дозвілля, дискусійного спілкування, патріотичного виховання молоді, ведення соціального діалогу між складовими громади. 

За плечима Івана Васильовича Балабона значний досвід керівної роботи на районному рівні та у сфері виробництва. Особливо успішним в житті Кролевецького району Іван Васильович вважає період з 1960-х по 1990-ті роки, бо саме в цей час велось виробниче та житлове будівництво, набирало сучасного та комфортного вигляду місто, розвивалось сільське господарство району. Завдяки  неабияким організаторським та лідерським якостям, Іван Васильович перебуває і сьогодні в гущі подій, є корисним конкретними справами та власними ініціативами. В 2008 році Іван Балабон презентував громадськості свою книгу «Кролевець та Кролевеччина. П’ятдесят років розбудови». В книзі з вдячністю згадується по імені близько 400 кролевчан, які приймали участь в тогочасній розбудові Кролевецького району.

Бути і сьогодні в строю – головна задача, яку ставить перед собою Іван Васильович Балабон. І не просто так, а з користю для людей, бо тільки таким чином на його думку продовжується наповнення сенсом життєвого шляху, метою якого є суспільне служіння. 

На фото (автор невідомий): Іван Балабон під час проходження курсів перепідготовки в лавах Збройних Сил СРСР (70-ті роки ХХ сторіччя).




«Ветерани і сьогодні в строю:

«Бути кращими – почесно і відповідально!»

(параграф 3)



        

Завдяки  неабияким організаторським та лідерським якостям, Іван Васильович перебуває і сьогодні в гущі подій, очолюючи ветеранську громадську організацію. Є корисним конкретними справами та власними ініціативами. В 2008 році Іван Балабон презентував громадськості свою книгу «Кролевець та Кролевеччина. П’ятдесят років розбудови». В книзі з вдячністю згадується по імені близько 400 кролевчан, які приймали участь в тогочасній розбудові Кролевецького району. «Я мрію, аби справа дідів була продовжена, щоб Кролевець розвивався, ставав кращим!» – говорить Балабон, а в очах проглядає смуток та тривога. Багато проблем назбирали нові покоління… І все ж, поки живе – вірить.

Бути і сьогодні в строю, якомога довше служити людям – таке бажання має Іван Васильович Балабон. Недарма в приміщенні Кролевецької районної ради ветеранів завжди людно та гамірно. Значить є ще порох в порохівницях!



На фото (автор невідомий): Іван Балабон під час проходження курсів перепідготовки в лавах Збройних Сил СРСР (70-ті роки ХХ сторіччя).




Комментариев нет:

Отправить комментарий