пятница, 19 июля 2013 г.

«Абітурієнт випускнику не товариш…» (або: Відлуння активної весняної пори – з мрією про випускні урочистості та думками про особисту корисність для громади)


         Студент, який не відчує себе здатним до практичної ініціативної роботи після завершення університету, не може претендувати на успішне професійне становлення. І мова не виключно про педагогічну сферу. Випускник університету в ідеальному розумінні – молода людина, що володіє набором спеціальних компетенцій, спрямованих на обслуговування процесу комунікаційного та інформаційного обміну в процесі досягнення мети. Фактично – фахівець з соціальної роботи, яку варто сприймати як галузь інтелектуально-орієнтованої праці (від педагога до юриста), ще точніше – спеціаліст зі сфери громадських зв’язків. Сьогодні неможливо уявити успішної організації без згуртованої навколо спільної мети команди активної (креативної) освіченої та технологічно озброєної молоді. Обслуговувати громадські інтереси, формувати сприятливий клімат з позитивною громадською думкою навколо процесу просування до мети діяльності організації – ось ряд першочергових завдань, які мають вирішувати випускники університету.



            Минулої весни започаткована корисна ініціатива – стажування студентів університету в міській раді. Це говорить про чітке усвідомлення міської влади необхідності долучати до управління містом активну студентську молодь як це роблять наші західні європейські сусіди. Фактично, мова про практичну можливість для молодої людини спробувати себе в ролі соціального комунікатора: взяти участь в спеціальних нарадах за участю відповідальних посадовців, пройти тематичне навчання та прийняти участь у майстер-класах вирішення різноманітних місцевих проблем, пов’язаних зі зверненнями громадян. І головне – ініціювати ідею та спільними зусиллями реалізувати її.



            Матеріалізовану ідею (проект міні-монументальної творчості), яку вдалося виносити за час стажування групі студентів-стажерів за підтримки менеджерів Глухівської міської ради (куратор – начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Роман Зайцев), можна оглянути на центральній площі Глухова. Символічний пам’ятник для випускників численних навчальних закладів історичного міста Сіверщини, які обов’язково принесуть користь території, на якій навчались.  




Комментариев нет:

Отправить комментарий