среда, 16 сентября 2015 г.

Debate Open Air. Як взяти участь у змаганні ораторів?

Концепція
проведення змагання серед ораторів в форматі «дебатів Лінкольна – Дагласа»
(ціннісні дебати просто неба, open air)

Інноваційність технології розвитку комунікативної компетентності і фокусування на необхідності поєднання особистісної асертаційної орієнтації та толерантного ставлення до іншого (публічний плюралізм).
 Перші змагання в такому форматі відбулись у березні 2012 року в Кролевецькому районному Будинку дітей та юнацтва. Переможницею стала Анна Рекуха (десятикласниця ЗОШ № 2 на той час).

Новизна полягає в тому, що участь в дебатах можуть брати студенти і студентки Глухівського НПУ ім. О. Довженка, ППК, старшокласники Глухова та Кролевця, інші представники молоді Сіверщини на добровільних засадах.
Місце проведення дебатів: «сотка» в м. Глухів.
Форма в загальному вигляді: проголошення тематичних промов з балкону ППК (з виходом на «сотку»).
Дата проведення – вересень 2015 року.
Загальна тематична орієнтація: «Рівність жінок і чоловіків є важливою умовою сталого суспільного розвитку».  



Змагання мають три організаційні фази:
1)    Підготовча фаза (реєстрація і відбір учасників).
2)    Активна фаза (власне дебати).
3)    Рефлексивна частина у формі засідання дебатного клубу «за круглим столом».

Хід змагання:
1.           Після того, як попередньо відібрані учасники змагання (6 учасниць і 6 учасників), відбувається жеребкування черговості проголошення тематичних промов тривалістю 3 хвилини.   
2.           Журі відбирає за результатами оцінювання якості промов 8 учасників і учасниць, які проходять до другого етапу. В другому етапі учасники і учасниці після жеребкування проголошують промову без підготовки (в сліпу обирається тема і одразу виступ – мінімум 1 хвилина, максимум – 3 хвилини). За результатами журі обирає чотирьох кращих, які проходять в третю фазу змагання.
3.           Шляхом жеребкування обирається порядковий номер виступу. Учасники на окремих аркушах пишуть назви тем промов, які вони хотіли б проголосити. Шляхом сліпого жеребу кожен учасник обирає собі одну з чотирьох можливих тем для виступу. Журі обирає двох кращих промовців/промовчинь.
4.           Саме вони (переможці ІІІ раунду) утворюють пару тих, хто розіграє перемогу у форматі «Дебати Лінкольна-Дагласа» (Один на один).
Особливість раунду: учасники/учасниці обирають довільну тему для промови протягом 2 хвилин. Після виступу інший учасник задає питання (не менше трьох) і отримує відповідь. На завершення учасники/учасниці підводять підсумок змагання (загальний аналіз).
5.        Журі обирає переможця змагання – володаря титулу Містер/Міс «Оратор і Я» (Кращий оратор / Краща ораторка).

6.     Пропозиція для РКУ: перемога в конкурсі оцінюється 20 балами до рейтингу позанавчальної студентської активності. Фіналіст – 10 балів. Учасники – 5 балів.   
Оргкомітет залишає за собою право вносити зміни до концепції змагання через організаційні питання.


Дата провдення: 22 вересня 2015 року, вівторок.
Місце проведення: Професійно-педагогічний коледж Глухівського НПУ ім. О. Довженка (виступи з балкону, який виходить на "сотню" - пішохідну частину вул. Києво-Московська). 

Чекаємо на зацікавлену аудиторію вболівальників і слухачів!  

Комментариев нет:

Отправить комментарий