четверг, 25 июня 2015 г.

«Літо. Канікули. Педагогічна практика і оздоровлення». Частина 2. "Крилатий".

А як справи у "Крилатому"?
Там також наші студенти і студентки на педагогічній практиці...


«Важливий досвід з морським присмаком»



Ми студенти-практиканти проходили педагогічну практику в літньому оздоровчому таборі «Крилатий» (м. Скадовськ) на посаді вожатих.
Табір відвідали діти з різних областей України. Діти приїжджають на 21 день, але є зміни по 10 та 14 днів. «Крилатий» має 4 корпуси, стадіон, пляж, кострову для проведення культурно-масових заходів, їдальню, клуб.


Тематика зміни має назву «Україна крізь віки». Метою якої є: відродження культурних традицій, прищеплення почуття патріотизму, любові до землі, поглиблення духовної єдності поколінь, розвиток творчої особистості, спрямування реалізації інтересів, можливостей, бажань дітей. Зміна складається з таких блоків: «Родинне дерево», «Нащадки рідної землі», «Козацька слава», «Словянський базар», «Оберіг».


Протягом блоку  «Родинне дерево», ми знайомились з дітьми. Вони придумували назви та девізи загонів, створювали оберег загону, святкували «Відкриття зміни», проводили квест та створювали скульптури з піску.
В блоці «Нащадки рідної землі» ми з дітьми створювали картини з відбитків рук для наступних поколінь, представляли різних знаменитих українці на вечірньому культурно-масовому заході, проводили чудові розкопки різних предметів та ввечері їх представляли, проводили квест «Сім чудес світу», «Пошук скарбів».


Під час проведення блоку «Козацької слави» діти створювали свій Кіш та представляли його, брали участь у різних козацьких розвагах та олімпіадах, варили козацьку кашу.
В блоці «Словянський базар» святкували День Сонця, Водопілля, Вечорниці, День Велеса. Останнім блоком в нас був «Оберіг», під час якого були проведені День Макоші, Город Майстрів, де діти проводили майстер клас, що саме вони навчились в таборі та навчали дітей інших загонів цьому ремеслу. Також був день «Алеї зірок», де діти залишали свої побажання на асфальті на згадку про себе.


З дітьми були проведені різні екскурсії. До Складовська, Асканії Нової та аквапарку.
Вся зміна закінчилася феєричним концертом на «Закриття зміни».
Взагалі дітям дуже сподобалось. Вони щодня ходили на пляж, займалися різними гуртками, ходили на різні секції, брали участь у культурно-масових заходах та чудово відпочивали.


Студенти-практиканти брали активну участь у житті дітей та табору, ставили виховний захід «День іменинника», активно займалися культурно-масовою організацією свого загону. Практикою були задоволені та бажали ще раз повернутися в табір. Чекай на нас «Крилатий»!

(авторський допис-звіт за червень 2015 року, 
поданий Службою зв'язків з громадськістю ГНПУ)

Комментариев нет:

Отправить комментарий