понедельник, 27 апреля 2020 г.

Введення в «Культуру стройової підготовки»


Стройова виправка. Розвиток.

У класика є вислів, що стройова підготовка схожа на хореографію. Так, але складніше, бо потребує особливого чуття темпу і такту, неабиякої фізичної підготовки і витримки людини, яка свідомо підкоряється правилам, порядку і прийомам, бо тільки так можна вижити в умовах війська, тим паче – н а війні або у бою.


У військовому училищі (інституті або академії) протягом 1 року курсантів не залучають до стройових офіційних заходів. Протягом цього часу відбувається системний стройовий вишкіл – від індивідуальної стройової підготовки до стройового злагодження підрозділів. Показовий виступ зі стройової підготовки є моделлю базових вправ, які мають впроваджуватись згідно графіка тричі на тиждень по 1 годині занять. В інакшому разі – результату просто не буде. Стройова підготовка і її результат у вигляді стройової компетентності і стройової культури неможливі без прагнення особистості і колективу до результату і віри в те, що його можна досягнути.


Ми тільки на початку нелегкого шляху, який приречені успішно (в т.ч. і дистанційно, тобто в процесі самоосвіти і самовиховання) пройти навчальні взводи ліцею-інтернату. Аби набути стройової дисципліни та культури, стати компетентними у стройовій підготовці. Тільки так можна торувати шлях до мети ліцеїстам і ліцеїсткам, опановуючи допрофесійну військову підготовку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий