среда, 26 ноября 2014 г.

«В університеті – документальне кіно»

      Фестиваль DOCUDAYS UA став вже традиційним елементом виховної роботи в універистеті. Він документальний, через це – живий і актуалізований (тобто запитуваний сьогоденням).
   Він вчить небайдужості, він вчить відповідальному мисленню, вчить активності і дії.
       Коли спробувати порівняти поняття «корисний» і «потрібний», то приходить на думку те, що потрібним народжуються (ми потрібні своїм батькам), а корисними стають.


         Моральні імперативи «Бути потрібним!» та «Бути корисним!» слугують закликами до пробудження, до виявлення свідомого прагнення брати участь у «лікуванні» соціальних ран, яким и всіяне страждальне тіло України. Це пафосне послання покликане активізувати волонтерський рух в універистеті, зробити його якісною ознакою нашої спільноти.


         Ми кажемо: ви нам потрібні як волонтери реалізації плану змін на краще! Ви приходите і починаєте діяти, стаєте корисними. Собі, спільноті, Україні.
       DOCUDAYS UA – це майданчик різноманітного бачення життя, спроба фокусувати, вказати напрямок руху. Фестиваль є дороговказом волонтерства як практичної спроби прагнення бути корисним суспільству. «Стремлением к общественным пользам» – девіз  родини Терещенків (викарбований на фамільному гербі) актуальний як ніколи…



Приходьте 27 листопада 2014 року до актової зали (16.00) на перегляд документальних фільмів.


Комментариев нет:

Отправить комментарий