суббота, 20 мая 2017 г.

Апогей дебатного сезону 2016-2017 навчального року

«Серця чотирьох»: дебатний турнір, що дає шанс»



         Важливо, що уже в молодому віці відбувається усвідомлене сприйняття можливості до випробування себе як дебатера, тобто – людини здатної до публічного переконання. Молодь, яка активно підтримує дебатні ініціативи, що породжуються університетським дебатним клубом «Оратор і Я», розуміє важливість набуття комунікативної компетентності. Саме з метою сприяння цьому процесу в Глухівському національному педагогічному університеті імені Олександра Довженка спільно з відділом молоді та спорту Глухівської міської ради проведено І-й Відкритий дебатний турнір «Серця чотирьох».


Варто зазначити, що в результаті символічного збігу обставин (17 травня стало не лише датою проведення турніру, а й датою прийняття ЄС остаточного рішення щодо надання Україні права на безвізовий перетин громадянами кордону країн Шенгенської зони) відбулася знакова актуалізація проблематики євроінтеграційного курсу України, що відзначалось у вигляді позитивного акценту в промовах учасників дебатів. Спікер гри - Володимир Любивий. Роль помічника спікера турніру виконав фахівець виховного відділу університету Андрій Гурець.


Участь в ВДТ «Серця чотирьох» взяли 16 дебатерів з числа старшокласників Глухівської ЗОШ № 6, студентів університету і коледжу.
На півфінальній фазі змагання були зіграні дебатні раунди з резолюціями: «Ця палата вважає, що патріотизм має бути усвідомленим» та «Ця палата вирішить проблему забезпечення землян їжею».


До фіналу за результатами рішень суддівської колегії вийшли наступні команди:
Олена Кулакевич і Даря Бокова (ППК)
Софія Бражник і Аліна Дворянова (ЗОШ № 6)
Богдан Нибилиця і Станіслав Бадулін (ЗОШ № 6)
Юлія Шаповал і Володимир Деньгуб (ГНПУ/ППК).
Резолюція фінальної гри: «Ця палата зробить зарплату в Україні справедливою».


Перемогу в турнірі здобула команда у складі Олени Кулакевич і Дар’ї Бокової (ППК), друге місце посіла команда у складі Софії Бражник і Аліни Дворянової (ЗОШ № 6). Команди були нагороджені відповідними кубками, а всі учасники – цінними подарунками, дипломами та подяками за сприяння розвитку молодіжного дебатного руху. Кращим дебатером турніру стала студентка Дар’я Бокова (ППК).



За сподіваннями організаторів, ВДТ «Серця чотирьох» має стати щорічним. Залишається подякувати тим педагогам і функціонерам (вчитель ЗОШ № 6 Людмила Некрасова, начальник відділу молоді та спорту Михайло Плотницький, фахівець відділу – Олена Ніжник, керівник виховного відділу університету Роман Дзекелев), які доклали до організації змагання чимало зусиль аби учасники і учасниці відчули вмотивоване особистісне зростання. В якості аудиторії на турнірі побували студенти і студентки Професійного-педагогічного коледжу (з кураторами груп), що залишає шанс на їх швидке долучення до дебатного кола м. Глухів, бо риторика – справа необхідна. 



Бути оратором - велике мистецтво людини, що служить на благо суспільства...  

Комментариев нет:

Отправить комментарий