среда, 28 марта 2012 г.

Без IT далеко не зайти!


Під таким гаслом пройшло заняття для старшокласників Кролевця в районному центрі занятості в рамках проекту «Відкритий світ інформаційних технологій» (IDEA), присвячене професійній орієнтації як головній умові отримання перспективи для максимально можливої самореалізації. Захід організований навчальним центром «IDEA-Krolevets».

Бути корисним так само необхідно як бути потрібним. В молодості людина сприймає життя на піднесеному та оптимістичному настрої. Зробити ефективним та доступним існуючий спектр інформаційних технологій неможливо без визначення чітких орієнтирів на шляху набуття життєвого досвіду. Користуватися комп’ютером та Інтернет для розваг стає просто не модним у молоді.
Корисним в цьому розумінні виглядає пропозиція від компанії Microsoft-Ukraine у вигляді долучення до навчально-інформаційної акції «Тиждень комп’ютерних знань», в рамках якої молодь отримала практичну можливість перевірити себе у вмінні використовувати ІТ при пошуку роботи.
Декілька учасників заняття, на якому було проведено презентації по темі, підготовлені PH-International, повідомили про завчасне проходження тесту Skillage. Так учень 9 класу Кролевецької спеціалізованої школи № 3 Олексій Майдан отримав чудовий результат – 93%! Інші присутні також виявили бажання пройти тестування і обов’язково долучитись до навчальної групи за курсом «Основи роботи з текстом» в навчальному центрі «IDEA-Krolevets» вже у наступному місяці.
Наглядним майстер-класом  для 12 представників кролевецької молоді стало звернення генерального директора Microsoft-Ukraine Дмитра Шимківа, записане в Youtube, у якому звернено увагу на те, що вже сьогодні головним критерієм для отримання якісної трудової вакансії є володіння знаннями ПК і ІТ (90% наявних вакансій на ринку праці).

Під час заняття голосували на відповідному сайті як учасники акції «Тиждень комп’ютерних знань» від України. Станом на 16.00 28 березня 2012 року кількість голосів від України склала: 1124, що дозволяло говорити про входження в лідируючу сімку європейських країн-учасниць акції.
Попрацювавши плідно та корисно, молоді активісти виявили ентузіазм та бажання долучити до пропагуючої акції друзів, рідних та знайомих, адже «Без ІТ далеко не зайти!»


Комментариев нет:

Отправить комментарий