четверг, 20 июня 2013 г.

«Виховуючи вміння бути вдячними…»


           Приємно, коли люди дякують за добрі справи. Важливо аби так само приємно було й тим, хто не тільки породжує можливість бути вдячним, а й тим, хто дякує. Прості, але чарівні слова: «Дякую!», «Спасибі!» говорять люди, що не чекають, коли їм нагадають про етичні норми, роблять це спонтанно. Говоряться ці слова щиро, від серця…



            Урочисте зібрання з нагоди офіційної подяки від Університету тим студентам та викладачам, які створили умови для справжнього успіху в результаті участі у предметних конкурсах та олімпіадах Всеукраїнського рівня, студентам, що досягли перемог в мистецьких фестивалях та конкурсах, і завдяки цьому зробило можливим прагнення адміністрації вищого навчального закладу бути вдячною, не претендувало на те, щоб здивувати цінними подарунками. Не від нагороди має бути гордість, а від значного внеску в промоцію університету, в успішне представлення його на рівні України. Від індивідуального успіху до колективного – разом!



            Зі слів проректора з наукової роботи та міжнародних зв’язків Глухівського НПУ імені О. Довженка Володимира Павловича Зінченка, цьогорічний результат, здобутий студентами-науковцями та їх керівниками, чи не найкращий за період існування університету. Піднята планка стає своєрідним орієнтиром для нових поколінь студентської родини Глухівського національного. Проте не кількісний показник цікавить більш за все, а піднесена честь університету, його репутація, зростаючий бренд, врешті решт, що має бути дорожчим та бажанішим за індивідуальні досягнення. Складно порівнювати відчуття індивідуального та колективного щастя, однак атмосфера, що панувала в  конференц-залі університету 19 червня 2013 року підштовхувала до того, аби відчути себе учасником успішної ходи згуртованого колективу по дорозі, наповненій звитягами в різних галузях життєдіяльності громади.



            Імена студентів та викладачів, що нагороджувались за значний особистий внесок в промоцію Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, вписані в славетну історію 2012/2013 навчального року. Безумовно, варто розраховувати на те, щоб кожен студент університету відчував дотичність до цього успіху, прагнув бути серед кращих. Тому ми очікуємо в новому сезоні нових імен студентів, викладачів, які додадуть нових фарб величному полотну Успішності  Університету.



                 Студенти університету в 2013 році вибороли 16 призових місць у Всеукраїнських студентських олімпіадах і конкурсах наукових робіт Всеукраїнського рівня:
Призери конкурсу студентських наукових робіт:
1.  Братєнкова Юлія Володимирівна, студентка 5 курсу Навчально-наукового інституту гуманітарної освіти, диплом І ступеня з педагогічних наук (науковий керівник – доц. Мілютіна Ольга Костянтинівна);
2.  Макаренко Інна Володимирівна, студентка 4 курсу факультету дошкільної і початкової освіти, диплом ІІ ступеня з педагогічних наук (науковий керівник – доц. Тітаренко Світлана Анатоліївна);
3.  Бездрікова Вікторія Вікторівна, студентка 3 курсу факультету природничої та фізико-математичної освіти, диплом ІІІ ступеня з педагогічних наук (науковий керівник – доц. Зайцева Ольга Миколаївна);
4.  Поліщук Олексій Валерійович, магістрант факультету педагогіки і психології, диплом ІІ ступеня з педагогічної та вікової психології (науковий керівник – доц. Поліщук Світлана Анатоліївна);


5.  Ковальчук Зінаїда Василівна, студентка 4 курсу факультету педагогіки і психології, диплом ІІ ступеня з корекційної і соціальної педагогіки (науковий керівник – проф. Міщик Людмила Іванівна);
6.  Рибалко Наталія Григорівна, студентка 5 курсу факультету дошкільної і початкової освіти, диплом ІІІ ступеня з романо-германських мов і літератури (науковий керівник – ст. викл. Ткаченко Наталія Миколаївна);
7.  Єрмоленко Євгеній Ігорович, студент 4 курсу факультету технологічної і професійної освіти, диплом ІІ ступеня з теорії та методики професійної освіти (наукові керівники –  доц. Курок Віра Панасівна, ст. викл. Шевель Борис Олександрович);
8.  Фролова Ганна Володимирівна, студентка 2 курсу факультету дошкільної і початкової освіти, диплом ІІІ ступеня з філософії (науковий керівник – ст. викл. Колесникова Любов Вікторівна).


9.  Махоня Яна Сергіївна,  студентка 5 курсу Навчально-наукового інституту гуманітарної освіти за результатами фінального етапу  ІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка відзначена дипломом ІІІ ступеня.



Фаховий рівень будь-якого вищого навчального закладу безпосередньо залежить від результатів, які отримують студенти у Всеукраїнських студентських олімпіадах.
1.  Юрченко Ольга Юріївна, студ. 14-І гр. Навчально-наукового інституту гуманітарної освіти відзначена дипломом І ступеня в олімпіаді з української мови;
2.  Жбанов Богдан Юрійович,  студ. 25-ФК гр. факультету педагогіки і психології – диплом ІІІ ступеня «Фізичного виховання»
3.  Милка Ліана Олексіївна, студ. 43-М гр. факультету фізико-математичної та природничої освіти у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з політології відзначена дипломом І ступеня.


4.  Бєлополова Альона Олександрівна, студ. 51-ПО гр. факультету дошкільної та початкової освіти нагороджена дипломом ІІ ступеня у Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності «Початкова освіта».
5.  Бурик Юрій Вікторович, студ. 53-ТІ  гр. факультету технологічної та професійної освіти за зайняте 2 місце відзначений дипломом ІІ ступеня у Всеукраїнській студентській олімпіаді з «Технологічної освіти»
6.  Пилипчук Василь Миколайович, 14 гр-СП факультету педагогіки і психології нагороджено дипломом ІІ ступеня у Всеукраїнській студентській олімпіаді з «Соціальної педагогіки»
7.  Смирнова Марина Павлівна, 51 гр. факультету дошкільної та початкової освіти нагороджена дипломом І ступеня у Всеукраїнській студентській олімпіаді з «Педагогіки»



Керівники студентів-переможців :

Кафедри загального мовознавства та української філології – Баранник Н.О., Лучкіна Л.В., Цінько С.В.;
      Кафедри  української і зарубіжної літератури — Гриневич В.Й.
      Кафедри соціально-економічного забезпечення, філософії та менеджменту освіти – Слінченко Л.В.; Колесникову Л.В.;
      Кафедри педагогіки і методики технологічної освіти — Білевич І.В., Марченко С.С., Гришакова Н.А., Дещенко О.М.;
      Кафедри машинознавства — Курок В.П., Шевель Б.О.;
      Кафедра загальної і соціальної педагогіки  та  психології  — Зайцева О.М., Заремська Н.І., Біліченко П.Г., Міщик Л.І., Панченко С.В., Тюльпа Т.М.
      та викладача професійно-педагогічного коледжу Решетняк Н.В.
      Кафедри теорії  і  методики фізичного виховання — Седляр Ю.В., Купюра  Г.М.;
      Кафедра педагогіки  і методики початкової освіти — Собко В.О., Демидчик Г.С., Захарова Н.М., Мироновська Л.М., Бірюк Л.Я.;
      Кафедри дошкільної  педагогіки і психології — Тітаренко С.А.;
      Кафедри іноземних мов та методики викладанняМілютіна О.К., Ткаченко Н.М.,
      Кафедри практичної психології  — Поліщук С.А.




            Університет славиться успіхами і в мистецькій сфері, туризмі, позанавчальній виховній  роботі в цілому. Цьогорічні успіхи стали можливими завдяки активній та цілеспрямованій роботі виховного відділу університету (керівник Старченко О.В.), Молодіжного центру та студентської профспілки (Савицька І.М.) і студентського парламенту (Милка Л.О.).  Концертна програма під час урочистостей в чергове підкреслила виключну талановитість та професіоналізм виконавців (варто відмітити Ксенію Тригубенко, яка майстерно виконала пісню, презентовану у травні Златою Огневич, що представляла Україну на цьогорічному конкурсі «Євробачення»).



Нагороджені за особистий вклад в розвиток художньої самодіяльності, мистецтва, туризму в університеті, його промоції на Всеукраїнському рівні:
  
 Факультет педагогіки і психології
1.            Поліщук Олексій Валерійович, 6-МП – ІІІ місце на Всеукраїнському фестиваль-конкурсі студентської творчості «Весняна хвиля» м. Київ у жанрі «Театральне мистецтво»; ІІ місце на Всеукраїнській олімпіаді з психології.
2.            Бурило Анастасія Ростиславівна, 16 СП – І місце на Всеукраїнському вокально-хореографічному конкурсі «Твій шанс» у номінації «Естрадний вокал» та ІІ місце  у номінації «академічний спів» м. Луцьк.



Факультет професійної і технологічної освіти
1.    Одінцов Роман Ігорович, 42 ПР (Б) – І категорія складності в пішому туристичному поході АР Крим; участь у відкритій  Першості Сумської обласної Федерації альпінізму та скелелазіння з техніки альпінізму «Пам'яті О. Ростального»; протягом чотирьох років є активним учасником ТК «ЯСМАНЬ».
2.    Кулічев Павло Олександрович 42 ПР (Б) – І категорія складності в пішому туристичному поході АР Крим; участь у відкритій  Першості Сумської обласної Федерації альпінізму та скелелазіння з техніки альпінізму «Пам'яті О.Ростального»; протягом чотирьох років є активним учасником ТК «ЯСМАНЬ».
3.    Лісневський Андрій Павлович 34 Ф – ІІ місце на Міжнародному танцювальному конкурсі «Електроденсу» м. Дніпропетровськ; професійно займається в студії «Мистецтво» (відео- та фотозйомка). 
4.    Литовченко Павло Васильович 42 ПР (М) – ІІ місце на Обласному конкурсі «Студентська весна» у складі танцювального колективу «Virginiey»; постійний учасник загальноуніверситетських заходів; має статус малозабезпеченої сім`ї. 


Навчально-науковий інститут гуманітарної освіти
1.    Махоня Яна Сергіївна 54 У – ІІ місце в Міжнародному семінар-конкурсі студентських педагогічних загонів на базі ДОЦ «Артек» у номінації «Загонові форми роботи»; ІІ місце в Обласному мовно-літературному конкурсі ім. Т.Г.Шевченка та ІІІ місце у Всеукраїнському мовно-літературному конкурсі ім. Т.Г.Шевченка; І місце на Всеукраїнському фестивалі студентської творчості «Весняна хвиля» м. Київ у жанрі «Літературний театр».
2.    Щитченко Олександр Анатолійович 54 У  - ІІ місце на Обласному конкурсі «Студентська весна» у складі танцювального колективу «Virginiey»; учасник Всеукраїнської науково-практичної конференції «Мова, література у проекті різних наукових парадигм» м. Луганськ.
3.    Зеленецька Алла Миколаївна 42-А – диплом першого ступеня на Всеукраїнському фестивалі студентської творчості «Весняна хвиля» м. Київ у жанрі «Авторська поезія»; І місце у жанрі «Літературний театр»


4.    Тригубенко Оксана Олександрівна 52А – переможець Обласного етапу конкурсу «Студент Сумщини 2013», лауреат Міжнародного фестиваль-конкурсу «Осінні барви» м. Київ.; керівник естрадної студії молодіжного центру; активний учасник загальноуніверситетських заходів.
5.    Моляка Інна Володимирівна 32 А – І місце в науково-практичній конференції «Лексика англомовного походження в німецькій мові»; активний учасник обласних і міжнародних благодійних проектів.
6.    Коваленко Аліна Валеріївна 52 А – ІІ місце в науково-практичній конференції з політології; ІІ місце на Обласному конкурсі «Студентська весна» у складі танцювального колективу «Virginiey».
7.    Лагода Анастасія Олегівна 42 А – ІІ місце на Обласному конкурсі «Студентська весна» у складі танцювального колективу «Virginiey»; активний учасник загальноуніверситетських і міських заходів.


Факультет дошкільної і початкової освіти
1.    Кучеренко Ірина В’ячеславівна 41 ПО - ІІ місце на Обласному конкурсі «Студентська весна» у складі танцювального колективу «Virginiey»; активний учасник загальноуніверситетських і міських заходів.

Факультет природничої і фізико – математичної освіти
1.  Нетеча Катерина Олександрівна 31-Б – учасник обласного конкурсу «СтудМіс Сумщина 2013»; ІІ місце на Обласному конкурсі «Студентська весна» у складі танцювального колективу «Virginiey».


…Далеко не всі, хто робить університет успішним, стали відзначеними цього дня. Складно претендувати на об’єктивність та вичерпність. Не це є метою, бо слова подяки, адресовані для присутніх на першій спробі такого формату, в повній мірі відносяться  і до всіх небайдужих та активних представників колективу Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка. Сподіваємось, що наступного року палітра успішності досягне повної гармонії, а сама ідея проведення такого урочистого зібрання після завершення навчального року набуде традиційного формату якісного рівня.


         Коли робиш добру справу, не очікуєш подяки, але неодмінно дякуєш за добро, зроблене для тебе! Так виховують в успішних навчальних закладах… 


Комментариев нет:

Отправить комментарий