среда, 16 июня 2021 г.

«Навчально-польовий збір або «польовий вихід» – проведено!»





На виконання вимог стандарту предмету повної загальної середньої освіти «Захист України», з урахуванням спеціалізації Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою в період з 09 червня по 13 червня проведено навчально-польовий збір («польовий вихід») для ліцеїстів 2-го, 3-го та 4-го навчальних взводів. Структурно ці підрозділи утворили навчальну роту, як виконувала навчальний план та розпорядок дня, максимально наближений до функціонування військової частини – відповідно до Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України. Керівництво на загальному рівні здійснювала директорка ліцею-інтернату Ірина Терещенко. Керівник навчально-польового збору (НПЗ), вчитель «Захисту України» майор Христенко О.М., начальник штабу НПЗ, завідувач кафедри допрофесійної військової підготовки капітан Любивий В.А. забезпечили дотримання форматних вимог до такого навчального проекту, призначеного для практичного закріплення навиків і знань, отриманих в рамках освітнього процесу, занурення у військову справу та моделювання індивідуального успішного вектора просування до омріяного фаху офіцера, який має стати реалізованим після закінчення вищого закладу військової освіти.

До участі у НПЗ було залучено 40 ліцеїсток і ліцеїстів, які мешкали у гуртожитку цілодобово, 8 офіцерів-вихователів, інструкторів-волонтерів, викладачів і студентів Глухівського медичного училища. Приємно відзначити допомогу учасників бойових дій, ветеранів українсько-російської війни (Юрій Негреба, Олександр Кайдаш, Владислав Ткаченко, Олександр Христенко), які презентували свої знання, навички і досвід дітям аби ті швидше ставали вправними успішними в різних видах допрофесійної військової підготовки.

Протягом ста годин учасники, не зважаючи на щоденний дощ і навіть грозу, не лише набували теоретичних і практичних можливостей зростання в різних галузях військової справи (інженерна підготовка, тактична підготовка, вогнева підготовка, військова медична підготовка, захист від зброї масового ураження, цивільний захист, спеціальна фізична підготовка тощо), а й опановували практично військову службу, проходячи добовий наряд (офіцери – оперативні чергові по НПЗ, ліцеїстки і ліцеїсти – чергові роти і днювальні роти), виконуючи накази і розпорядження керівництва НПЗ.

В результаті визначено призерів і переможців у змаганнях під час НПЗ:

1.           Кращий навчальний взвод НПЗ – 3 навчальний взвод (командир – офіцер-вихователь Дарменко С.М.).

 

2.           Титул «Стронгвумен» і «Стронгмен» (золота, срібна, бронзова; дівчата і хлопці окремо). За кращі результати у комплексному змаганні на НПЗ (участь у навчальному процесі, несенні військової служби у добовому наряді). Серед ліцеїсток титули кращих розподілились наступним чином: «Стронгвумен голд» – Надія Душина (4 навчальний взвод);  «Стронгвумен сілвер» – Діана Пакліна; «Стронгвумен бронз» – Анастасія Буб. Серед ліцеїстів найкращі результати здобули: «Стронгмен голд» – Дмитро Беляєв (4 навчальний взвод); «Стронгмен голд – 2» – Євген Шевченко (3 навчальний взвод); «Стронгмен сілвер» – Богдан Панченко (4 навчальний взвод); «Стронгмен бронз» – Артем Шемет (4 навчальний взвод). Додатково були визначені переможці і по окремим видам змагань:   біг на 1 км (дівчата і хлопці окремо), підтягування на перекладині (хлопець), стрільба з гвинтівки – 2 (дівчина, хлопець), стрільба з пістолета, кидання гранати на дальність, кидання гранати на точність, неповне розбирання і збирання АК-74.

Особливо захоплюючим і змістовним стало фінальне військово-спортивне змагання (відповідальний: інструктор зі спорту – Острий Ю.І.), проведене сонячного недільного ранку, яке включало в себе декілька етапів, на яких ліцеїстки і ліцеїсти на рівних змагались у вправності володіння зброєю, швидкості бігу, влучності тощо.

Всі переможці і призери на підсумковому шикуванні отримали грамоти і цінні подарунки. Загальна оцінка НПЗ «добре». Як відмітила директорка ліцею-інтернату Ірина Терещенко в завершальному вітальному слові до ліцеїстів: «Ви на правильному шляху! І кожного року учасників НПЗ буде більше і більше! Наша мета – 100 учасників на наступний рік…».

  

Комментариев нет:

Отправить комментарий