четверг, 23 мая 2013 г.

«Глухівський національний доєднався до проекту Європейського Союзу»


Рівні можливості – рівні права. Такий підхід вказує на необхідність виховування відповідального ставлення з боку молоді до питань планування та будівництва сім’ї, місця жінки в цьому процесі. Ця теза є лейтмотивом діяльності учасників проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах», що був презентований для студентів Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра  Довженка наприкінці травня (21.05.13) під час тренінгу на тему: «Рівні можливості – рівна відповідальність» представниками Координаційного центру гуманітарної політики Сумського державного університету, виконавця проекту, який фінансово підтримується Євросоюзом.  
   
      
Участь у тренінгу взяли студенти Університету та професійно-педагогічного коледжу. Тренери також протягом дня відвідали і Кролевець, де провели навчально-презентаційне заняття на базі відділення факультету Педагогіки та психології Глухівського НПУ ім. О. Довженка. 
            Під час тренінгу вдалося з’ясувати основні цілі та завдання проекту, обговорити важливість групового порозуміння відносно засад функціонування сім’ї, підготовки до її формування та співжиття протягом перших років молодої пари. Студенти, які утворюють сім’ї під час навчання в вищих навчальних закладах, мають розуміти, що їх успішність на шляху до отримання омріяної професії може ще поліпшитись, а не навпаки через утворення офіційних шлюбних відносин. Для цього існує ряд передумов як психологічного так і соціального характеру.


            Тренери (Юлія Савельєва та Оксана Клочко) за три години зуміли оформити палітру існуючого стану навчальних груп та визначити напрямки подальшої побудови (корекції) стереотипної позиції більшості в питаннях визначення місця молодих сімей в процесі пошуку колективного успіху. Всього в рамках тренінгів працювало 40 студентів Глухівського національного.

Про проект: трирічний проект «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах" (2012-2015) є переможцем грантової програми Євросоюзу «Інвестуючи в людей», спрямованої на захист прав жінок та розширення їх соціальних та економічних можливостей. Підтриманий Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Міністерством соціальної політики, бюджет проекту складає 240,000 євро, з яких 40,000 євро забезпечуються Сумським державним університетом.



Реалізація проекту створює можливості для продовження матерями-студентками професійного зростання та подальшої фінансової незалежності. Маючи необхідну освіту та професію, жінки прийматимуть активну участь у місцевому та національному розвитку. Команда проекту проводитиме відповідні тренінги для вищих навчальних закладів з усіх регіонів України.

Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка, долучившись до зазначеної ініціативи, виявив прагнення до активної участі у формуванні нової української гендерно-чутливої ​​політики щодо соціального захисту та послуг, які дозволяють жінкам поєднувати навчання та здобуття професії з сімейними обов'язками.

  

Комментариев нет:

Отправить комментарий