среда, 1 апреля 2015 г.

Фінальна дебатна гра «Під музику Олександра Гріна…»


Хто не читав Гріна, той має шанс заново відкрити для себе романтику очікування здійснення мрії. Символічно, що головним призом фінальної дебатної гри стала статуетка «Ассоль-Благовіст», яку люб’язно надали спонсори турніру. Головний приз був виготовлений і придбаний на острові Зурбаган, в м. Гель-Гью і доставлений на бригантині «Секрет» спеціально до фінальної гри…  
Отже, добіг до завершення головний захід молодіжного проекту «Дебатний клуб: дискусійна платформа інформаційно-комунікаційного обміну» (ДКД – ПІКО) – «Відкритий дебатний турнір в Глухові» - ІІ.


Фінал відбувся на базі Професійно-педагогічного коледжу Глухівського НПУ ім. О. Довженка 18 березня 2015 року. В аудиторії № 23 (другий поверх навчального корпусу), як завжди, панувала атмосфера британського парламенту. 
Учасники фінальної гри «Відкритого дебатного турніру в Глухові»-ІІ (18.03.2015, середа):
1.     Поліщук Ірина, Бондар Ольга (ФПП), Глухів.
2.     Петренко Марина, Шаємов Дмитро (ФПП/ППК), Глухів.
3.     Супрун Андрій, Лаврів Андрій (ЗОШ № 5/СШ № 1), Кролевець.
4.     Ольга Лось, Катерина Плющ (ППК), Глухів.


«Під музику Олександра Гріна» – девіз фіналу і саме в такий спосіб організаторами було здійснено спробу налаштовати учасників на романтичний підхід до правової теми гри, а саме: «Ця палата вважає, що гендерна рівність неможлива».
Перемогу здобула команда з факультету педагогіки і психології Глухівського НПУ ім. О. Довженка у складі Ірини Поліщук і Ольги Бондар! Вони будуть представляти університет на Чемпіонаті України з дебатів! Щиро вітаємо з успіхом! Друге місце посіла команда з Кролевця у складі Андрія Супруна і Андрія Лавріва.


Турнір завершено, однак – далі будуть нові дебати, ініційовані університетським дебатним клубом. У квітні-травні 2015 року – міжуніверситетський дебатний турнір МАРС. На травень планується проведення Чемпіонату України з дебатів. А влітку – «Літня дебатна школа», яка об’єднає на березі Чорного моря молодих дебатерів з усієї України…
«Ребята, надо верить в чудеса…» слова відомої юнацької пісні з далеких 70-х років, проте їх актуальність, що виражається у вірі в справжнє чудо і романтику, і сьогодні змушує звертати увагу на забуті твори великого Олександра Гріна…




Керівник дебатного клубу «Оратор і Я» Глухівського НПУ                   (наукового гуртка "Дебатна майстерність СП і СПр")

ім. О. Довженка Володимир Любивий

Комментариев нет:

Отправить комментарий