суббота, 11 апреля 2015 г.

Про дебатні ініціативи в університеті як крок до спільної мети

   Продовжуючи активний пошук для формування комунікативної компетентності студентів педагогічного університету як майбутніх фахівців гуманітарної сфери, все більше схиляюсь до думки про те, що місце соціального педагога як професіонала є актуалізованим завдяки наявності ознак в сфері його діяльності елементів соціальної інженерії, тобто участі у побудові такої соціальної структури, яка унеможливлювала б конструктивні зрушення асоціального характеру.
    Соціальний педагог - той, хто впроваджує соціальну політику на рівні освіти і просвіти; той, хто сприяє реалізації державної молодіжної політики; той, хто моделює успішність молоді, врешті решт, через активність у сфері громадянського суспільства. 

Витяг з молодіжного проекту Глухівського НПУ ім. О. Довженка

«Дебатна академія: молодіжний активатор

раціональної співпраці»

(ДА: МАРС), 2015 рік. 

 

«Дебатний турнір «МАРС» в рамках проекту

 

Апогей проекту – «Великий дебатний фінал» (ВДФ МАРС):

Дивізіон В. (Глухів) 20 травня 2015 року, середа. Початок о 15.00. Дві кращі команди Першої та Другої півфінальних ігор.

Команда-переможниця (у складі двох осіб-дебатерів) стає володарем Кубку дебатного турніру «МАРС».

 

Опис ідеї:

  • Створення ефективних умов для популяризації університету не тільки як носія наукової, а й громадської ініціативи (активного суб’єкта молодіжної політики, спрямованої на розвиток молодіжного дебатного руху) за рахунок проведення міжуніверситетського дебатного змагання, в якому візьмуть участь чотири (4) кращі дебатні команди проекту «ДА: МАРС», а саме:

  1. Команда Професійно-педагогічного коледжу Глухівського НПУ ім. О. Довженка.
  2. Команда  Глухівського НПУ ім. О. Довженка.
  3. Команда Сумського ДПУ ім. А.С. Макаренка.
  4. Команда Київського НПУ ім. М.П. Драгоманова.
                   Завдання, виконання яких створюють умови для успішної реалізації ідеї:

  • Забезпечити фінансування ВДФ, а саме: покриття витрат на приїзд, проживання та харчування команд і представника з м. Суми та м. Києва (згідно кошторису витрат); придбання призів (кубку, подарунків тощо). 
  • Запрошення представників ВМГ «Федерація дебатів України» на захід (суддівство, представництво, огляд перспектив реалізації в майбутньому спільних проектів і ініціатив зі сфери молодіжного дебатного руху), обговорення стану реалізації Угоди про співпрацю між університетом і громадською організацією (представницькі витрати).

 

Разом з тим, у будь-якому випадку, планується продовжувати розвиток університетської програми застосування освітньої технології «Дебати» (до 2020 року) для розвитку у студентів основного навичку сучасного фахівця гуманітарної сфери – критичного мислення, основного вміння – вміння вчитись (функціонування дебатного клубу «Оратор і Я», наукового гуртка «Дебатна майстерність» в рамках функціонування наукової школи професорки Міщик Л.І. «Підготовка соціального педагога до впровадження інноваційних технологій у процес розвитку особистості»).

 Шукаємо допомоги та підтримки через програми зв'язків з громадськістю та фандрейзингу (волонтерської, благодійної, меценатської допомоги тощо).

                                                        Оргкомітет проекту "ДА: МАРС", 2015.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий