понедельник, 25 января 2021 г.

Про перемогу у проекті «Бібліотека Сержанта»

      


      Особисте зростання ліцеїста/ліцеїстки є предметом докладання цілеспрямованих зусиль педагогічного колективу ліцею, батьків і, власне, саме ліцеїста або ліцеїстки. І тут на дієву допомогу приходить не смартфон, не Інтернет, а Книга. В цьому є великий символізм (істина), оскільки (це доведено історією розвитку цивілізації) лише людина, що читає, вмикає потенціальні джерела самореалізації, досягає найвищого ступеню розвитку.

Безумовно, виходячи з цього, базовим компонентом/завданням освітнього процесу в ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою є виховання справжніх патріотів, майбутніх професіоналів військової справи. Матеріально-технічна база виховання є складним комплексом, що поєднує технічні, технологічні, інтелектуальні ресурси, мотивує до зростання та досягнення успіху учасниками освітнього процесу. Потребує повного укомплектування відповідно до вимог військової освіти, постійного оновлення, доповнення та удосконалення.

У січні (саме на старий новий рік) ліцеєм отримано звістку про реальну перспективу суттєвої підтримки колективних зусиль в цьому аспекті у вигляді гранту від ГО «Реформація»  (м. Київ) в рамках всеукраїнського проекту «Бібліотека сержанта» – 750 нових військово-тематичних книг вартістю понад 100 тисяч грн. Глухівський ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою увійшов до числа шести переможців-набувачів з кола українських військових закладів освіти.

Минулий рік у ЗСУ був роком Сержанта, людини-воїна, що виконує особливу місію – навчає, формує колектив однодумців і допомагає перемагати. В ліцеї з 2019 року функціонує інститут молодших командирів – віце-сержантів, кращих ліцеїстів, що мають авторитетний статус і довіру.

Основні події в рамках проекту «Бібліотека Сержанта» мають відбутись на початку весни.

Більше гарних книг, більше бажання ставати кращими читаючи!

 


До відома:

ГО «Реформація» створено у 2019 році з метою сприяння побудові ефективного, високоосвіченого суспільства, яке здатне створити економічно потужну, комфортну для проживання, безпечну, екологічну та правову українську державу.

Розбудова спроможного суспільства неможлива без виховання відповідних цінностей у молодого покоління громадян. Діяльність ГО «Реформація» перегукується з державною політикою національної безпеки та оборони, де одним з напрямів є формування патріотизму громадян, зокрема, військовослужбовців Збройних Сил України. Адже відповідальність за оборону держави, захист її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності покладена на Збройні Сили, що ставить підвищені вимоги до свідомості, самосвідомості, мотивації, життєвих установок військовослужбовців.

Отже, виходячи з морально-етичних та національних інтересів держави, існує об’єктивна необхідність формування особистості майбутнього офіцера, виховання його патріотичної свідомості та самосвідомості. Збройні Сили України є суб’єктом усіх процесів, які протікають у суспільстві, у тому числі, процесу національного, громадянського та патріотичного виховання. Одним з потужних чинників формування особистості майбутнього офіцера є книги, які створюють свідоме ставлення до світу в цілому, до даного суспільства, Батьківщини, народу.

ГО «Реформація» у березні 2020 року започаткувала проект «Бібліотека сержанта», який спрямований на поповнення бібліотек військових навчальних закладів літературою, яка сприятиме всебічному інтелектуальному та моральному розвитку майбутніх офіцерів як майбутньої військової еліти України.

Потрібно зазначити, що у складанні списку книг взяли участь авторитетні експерти, у тому числі, військові. Врешті, до списку книг «Бібліотека Сержанта» увійшли найкращі зразки художньої літератури, книг з історії, філософії, політології, військової справи; світоглядна, мотиваційна література та мемуари.

У рамках цього проекту вже передано майже по 700 екземплярів високоякісної літератури до Львівського військового ліцею імені Героїв Крут та Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» у м. Кремінна.

Загалом, ГО «Реформація» має не меті оснастити «Бібліотекою Сержанта» усі військові навчальні заклади в Україні.

Саме тому восени 2020 року ГО «Реформація» подала документи до Українського культурного фонду на отримання гранту для можливості якнайшвидшої реалізації вказаного проєкту. Фонд надав нам грант, відповідно до підписаного 19 листопада 2020 року між УКФ та ГО «Реформація» Договору № 3PLUS1-26485 на закупівлю і передачу високоякісної літератури для семи військових навчальних закладів України.

Перелік військових навчальних закладів, яким, відповідно до умов наданого гранту, ГО «Реформація» закупить і безкоштовно передасть у користування книги за проєктом «Бібліотека Сержанта»:

-          Кам’янець-Подільський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою;

-          Кременчуцький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою;

-          Прикарпатський військово-спортивний ліцей-інтернат м. Надвірна;

-          Глухівський ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою;

-          Військово-морський ліцей ім. Адмірала І. Безкоровайного м. Одеса;

-          Військовий інститут танкових військ м. Харків;

-          Харківський військовий ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Патріот».

 

 

З повагою,

вик. директор ГО «Реформація»

Антоніна Артамонова



Комментариев нет:

Отправить комментарий