вторник, 31 мая 2011 г.

Кубок фонду «Благовіст» з футболу: вперше на Кролевеччині


Завдяки ініціативі Сумського обласного благодійного фонду «Благовіст» (Почесний попечитель Фонду – Дашутін Григорій Петрович, президент фонду «Благовіст» Карпенко Галина Василівна), якому цього року виповнилось 12 років, за підтримки Кролевецької райдержадміністрації та Управляння освіти Сумської облдержадміністрації, розіграш Кубку фонду «Благовіст» цієї весни прийшов і на Кролевеччину, а  24 травня 2011 на міському стадіоні було проведену фінальну частину районних змагань (серед команд шкіл Кролевецького району) з футболу на Кубок Сумського обласного благодійного фонду «Благовіст». Попередні ігри були проведені в групах ще в квітні та на початку травня 2011 року. До півфінальних пар увійшли: команда Тулиголівської та Алтинівської загальноосвітніх шкіл, міських команд СШ №1 та СШ № 3.
Урочисте відкриття та сам турнір відбулись за присутності понад трьохсот вболівальників, заради задоволення яких і були організовані змагання. Сонячна лагідна погода сприяла якісній грі з боку команд-учасниць, а це, безумовно, саме те, чого очікують вболівальники. І головне – щоб перемогла саме своя команда, за яку вболіваєш! Так вже влаштовані футбольні фани…

На відкриття фінальної частини турніру з футболу на Кубок фонду «Благовіст» прибули поважні гості: президент концерну «Укрросметал» (м. Суми) Кирик Григорій Васильович, віце-президент концерну – Петрусенко  Анатолій Миколайович, представники місцевої влади: голова Кролевецької райдержадміністрації  Шприндель Олег Олександрович, голова Кролевецької районної ради Авраменко Микола Вікторович, заступник міського голови – Мачульський Василь Миколайович, інші запрошені. Благословив починання настоятель Спасо-Преображенської церкви отець Михаїл.
На столі, поруч з мікрофонами для виступаючих, виблискували на сонці трофеї змагань – перехідний кубок Фонду «Благовіст» та індивідуальні медалі для учасників фіналу. Подібні змагання вже декілька років проводяться в південних районах Сумщини. Приємно відзначити те, що турнір отримав і кролевецьку прописку, будемо сподіватись надовго. Додатково до кубку після фінальної гри учасників змагань очікували цінні подарунки та дипломи.
Чудовим подарунком для вболівальників та учасників змагань став танок від танцювального ансамблю Будинку дітей та юнацтва. Привітали присутніх на змаганнях Кирик Г.В. та Шприндель О.О. Відмічено було, що гра в футбол має головну мету – сподобатись вболівальникам, а тому – від слів до діла! В небі над стадіоном замайорів державний прапор, який підняли на верхівку флагштоку капітани команд-учасниць.
Пролунав свисток судді – перший півфінал розпочався! Зустрічались команди СШ №1 та СШ №3. Гра проходила в напруженій боротьбі, хлопці відчайдушно боролись за м’яч на кожному клаптику футбольного поля, часто отримували болісні удари по ногам від непоступливих суперників. Переможець був виявлений завдяки одному влучному удару. Гол забив Острижкін Станіслав. З рахунком 1:0 перемогла команда СШ №1 та вийшла до фіналу, де її вже чекала команда Тулиголівської ЗОШ – переможець у парі Тулиголівська ЗОШ – Алтинівська ЗОШ.
Нетривала перерва і знову на прекрасному травневому газоні футбольного поля вирують справжні футбольні пристрасті. Команда  СШ № 1 відчутно відійшла до власних воріт через те, що за 5-7 хвилин відпочинку не змогла відновитись після першого матчу цього дня. Але ближче до перерви почала вже тиснути на ворота команди Тулиголівської ЗОШ, час від часу створюючи небезпечні моменти завдяки дальнім ударам по воротам суперника. Декілька разів вдало зіграли центральні захисники тулиголівців, яким вдавалося відводити загрозу голу від власних воріт. Одного разу не вистачило влучності нападнику СШ № 1 у ситуації для стовідсоткового взяття воріт.
І все ж – майстерний  гол ударом з далекої відстані забив гравець СШ №1 Гапич Артем. Воротар навіть не зрушив з місця і м’яч опинився за комірцем, «збивши павутиння» правого кута воріт. Гол! 1:0.
Здавалось, що сільська команда не зможе побороти щільний півзахист та захист суперника, але завдяки зусиллям центрфорвардів було створено декілька зручних моментів для того, аби зрівняти рахунок та перевести поєдинок у овер-тайм і, можливо, до пенальті. Вболівальники очікували затяжного та цікавого протистояння і апогей у вигляді пробиття одинадцятиметрових ударів був би гарним подарунком чисельним глядачам на трибунах. На жаль, тулиголівській команді не вдалося зрівняти рахунок, хоча дві чудові можливості для цього хлопці попросту втратили… Необхідно відмітити якість суддівства, претензій до суддів з боку гравців, тренерів та глядачів не було. А це говорить, що все відбулось на футбольному полі відповідно до правил «Чесної Гри».
Отже, з рахунком 1:0 перемогла  команда СШ № 1 і стала першим володарем перехідного Кубку Сумського обласного благодійного фонду «Благовіст», який капітану команди вручив Кирик Григорій Васильович зі словами вітання з перемогою та побажання успіхів і надалі. Всім учасникам фінальної частини були вручені дипломи, пам’ятні призи та медалі. За результатами проведення фінальної частини Кубку фонду «Благовіст» кращим гравцем турніру названо Гапича Артема (СШ №1). Кращим в команді Тулиголівської ЗОШ став Шило Сергій.
Радісні переможці, трохи засмучені учасники фінального поєдинку отримали гучні аплодисменти від вболівальників як вираження вдячності за красиву та безкомпромісну боротьбу на футбольному полі. Атмосфера, що панувала на міському стадіоні протягом змагань, засвідчила, що Кубок фонду «Благовіст» перетвориться, безумовно, на очікувану та традиційну подію спортивної Кролевеччини, яка кожного року наприкінці травня місяця буде бажаною та очікуваною як для старшокласників шкіл району так і для сотень кролевецьких вболівальників.
Тим більше, що президент концерну «Укрросметал», депутат Сумської обласної ради Кирик Григорій Васильович озвучив ідею та пообіцяв особисто сприяти вирішенню питання проведення обласного турніру з футболу під егідою фонду «Благовіст», засновником якого є концерн «Укрросметал», для переможців районних змагань серед школярів вже наступного, 2012 року. Місцем проведення турніру, як планується, стане Сумський стадіон «Ювілейний». Отже, з мотивацією до участі та перемоги в розіграші Кубку фонду «Благовіст» 2012 року проблем немає!


Комментариев нет:

Отправить комментарий