четверг, 26 декабря 2013 г.

«З мрією про фаховий успіх у сфері соціальної роботи»

 
Черговий допис в рубриці «Історія успіху» присвячується досвіду студентки ІІ курсу факультету педагогіки та психології Глухівського НПУ ім. О. Довженка Юлії Бушнєвої, отриманому в результаті участі в міському конкурсі на кращий підприємницький проект.

На фото: під час практики курсу "Соціальна робота" (центр занятості).
«Глухівською міською радою цієї осені проведений конкурс на кращий бізнес-проект у соціальній та економічній сфері. Організатори цього проекту хотіли привернути увагу молоді до соціально-економічного життя міста, бо активна молодь – це запорука успішного та благополучного майбутнього. І якщо серйозно поставитись до цієї банальної фрази, то можна знайти безмежне поле для застосування власної ініціативи та підприємливої енергії.

На фото: Юлія Бушнєва (друга зліва)

         Я, Бушнєва Юлія, представляла бізнес-проект від Глухівського Національного Педагогічного Університету імені Олександра Довженка, який пов'язаний з наданням освітніх послуг для дорослих. Тема мого проекту: «Школа успішного підприємця». Ця тема більш соціально орієнтована, ніж економічна і це не випадково, бо я є студенткою факультету педагогіки та психології, за спеціальністю «соціальний робітник». «Школа успішного підприємця» – це унікальна можливість не тільки для підприємців, а й для усіх бажаючих, навчитися правильно формулювати свою мету (мрію) і чітко та наполегливо йти до неї. Така школа надає чудову можливість навчитися розпоряджатися фінансами, удосконалити свої знання в іноземній мові (що за сучасних умов просто необхідно), навчитись правильно і продуктивно спілкуватися з людьми.

                                        На фото: під час засідання Дебатного клубу "Оратор і Я". 
                                      Вміння переконувати - важливі для соціального працівника!
                                                                  (Юлія Бушнєва - в центрі)
26 листопада 2013 року у міській раді проводився сам конкурс. Зібралось досить багато підприємців міста Глухова, яким було цікаво дізнатися про можливості розвитку міста. Я мала честь публічно презентувати свій доробок та визначити подальші кроки, спрямовані на ведення пошуку у цьому напрямку.
         Мій проект, на жаль, не отримав першого місця але його визнали найсоціальнішим (кращим в підрозділі «Соціальне підприємництво» – так  це точно!), експерти відзначили, що ідея гарна і її потрібно вдосконалювати аби потім реалізувати на практиці.
Я вважаю, що такі конкурси розвивають молодь з точки зору формування її соціальної активності та відповідальності, дають талановитим студентам проявити та заявити про себе, як про активних громадян нашого суспільства».

                            На фото: актив Дебатного клубу "Оратор і Я" (Юлія Бушнєва - зправа).
Напрям підготовки фахівців «Соціальна робота», який вже другий рік ведеться в Глухівському НПУ ім. О. Довженка, має за мету формування особистостей, які володіють якісними знаннями та вміннями зі сфери взаємодії «Людина – Людина – суспільство», є професійно озброєними компетенціями  правознавця, журналіста, педагога, психолога, менеджера, спеціаліста зі зв’язків з громадськістю, а головне – володіють переконаннями гуманістичного сприйняття життя.

Комментариев нет:

Отправить комментарий