четверг, 7 декабря 2017 г.

Ми радимось, а значить - радіємо!

Сам факт існування сучасних моделей освіти (і не лише європейських), що орієнтовані на створення ефективних умов для самореалізації молодого покоління, змушує вести активний пошук способів і форм успішної діяльності інституту кураторів в університеті як генератора якісного освітнього процесу. Аби не зупинитись на етапі діалогового обміну на кшталт «Що більш сучасніше: куратор чи тьютор?», спробуємо поглянути на проблему очима студентства.


         Отже, що може змінити на краще куратор в академічній групі? Чи не потрібно зайняти ліберальну позицію і «не заважати» студентській ініціативі? А як же бути з якістю навчання і чи існує залежність між бажаним та дійсним? Саме ці провокативні і не зовсім питання стали своєрідним запрошенням до обміну думками між фахівцями-педагогами університету, що утворюють склад Ради кураторів.
Діяльність цього колегіального органу регламентується Положенням про інститут кураторства Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка. До складу ради увійшли делеговані представники навчальних підрозділів (на добровільних засадах) та посадовці з числа відповідальних осіб у позанавчальній сфері (керівник виховного відділу, практичний психолог, помічник ректора).


Список учасників Ради кураторів:
1. Барсуковська Галина Петрівна.
2. Шевель Борис Олександрович.
3. Зайцева Наталія Григорівна.
4. Сидоренко Оксана Миколаївна.
5. Рябко Юрій Володимирович.
6. Дзекелев Роман Євгенович.
7. Любивий Володимир Анатолійович.
На засіданні 07.12.2017 року вдалося визначити формат та змістовне наповнення діяльності Ради, обговорити проблеми діяльності інституту кураторів університету і коледжу, здійснити спробу оптимізації існуючої форми стимулювання кураторів тощо.
В цьому році планується провести ще одне засідання на базі Залу рідкісної книги університету, на якому будуть підняті актуальні теми виховання (ретроспектива тематичної педагогічної літератури) та визначено порядок роботи у 2018 році.  


Комментариев нет:

Отправить комментарий