вторник, 11 февраля 2020 г.

«Добро має бути з кулаками, а Зло – з радісною посмішкою»

До теми про те, що Добро має бути з кулаками. Ми кажемо: «Тримаємо кулаки аби ця ініціатива була почута…» тощо. І це означає, що ми будемо дратися за досягнення мети. Ми впевнені, що наша мета є конче важливою, а отже – є доброю, а значить вона – Добро. А Добро – з кулаками і тому ми тримаємо кулаки.

Життя складне через хаос, який з кожним днем все збільшується по відношенню до людей і людства. Інформаційні можливості можуть бути як Добром, так і Злом.
Я хочу проповідувати для своїх вихованцям:
1)           бажання писати вірші (і робити це практично);
2)           читати книги;
3)           малювати олівцем і фарбами (на планшеті);
4)           гуляти на подвір’ї у товаристві з природою; ходити щодня до 10 км;
5)           слухати пташиний спів і музику вітру (дощу, снігу тощо).

Через це (виходячи з цих тез) моїм завданням є:
1)           прививати етику поведінки (максимально віддалятись від дитячої звички чинити булінг у тій чи іншій формі, навіть жартома не допускати насилля або його латентну форму);
2)           пригнічувати агресію творчістю у складі команди і поодинці;
3)           підтримувати саморозвиток за рахунок змагальності;
4)           прививати стройову дисципліну і порядок;
5)           розвивати критичне мислення і його різновиди або компоненти (як то: структурне мислення, логічне мислення, системне мислення тощо);
6)           напрацьовувати усвідомлене ставлення до допрофесійної військової підготовки і вкорінювати у свідомість прагнення стати офіцером.
Що таке Зло? Це те, що виходить за межі: а) контролю; б) інтересів; в) розуміння; г) усвідомленого сприйняття (те, що є невідомим); д) те, що несе смерть; е) порушує комфорт умов життя людини (коли людина потрапляє за межі звичного комфорту). 

Людина завжди має справу і зі Злом, і з Добром. Має сприймати Добро як щось таке, що може захищатись (є з кулаками), а Зло – як те, що має радісну посмішку, а значить не є однозначно злом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий