вторник, 22 июля 2014 г.

«Розширюючи комунікаційні можливості громадської активності»


     В приміщенні «Літературної вітальні» бібліотечного корпусу Сумського державного університету 22 липня 2014 року відбувся тренінг  «Мистецтво комунікацій та ефективного спілкування зі ЗМІ». Навчальне заняття провели тренери Благодійного фонду «Здоровя жінок та планування сім’ї» (м. Київ) в рамках партнерських стосунків між громадськими платформами, що займаються гендерною проблематикою в Україні. Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка є партнером Сумського державного університету в проекті «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах».


          Тренінг передбачав набуття навичок участі в інтерв’ю різних типів та видів. Головне, слід пам’ятати, що у того, кого запрошують до інтерв’ю є право на:
-        відмову від інтерв’ю;
-        задавати кореспонденту уточнюючі запитання;
-        встановлювати параметри інтерв’ю (час, місце тощо);
-        закінчувати свою думку, не зупинятись в разі перебивання відповіді, повертаючись до своєї думки;
-        перервати свою відповідь і почати її спочатку;
-        відмовитись від прогнозів та висловлення своїх очікувань від чого б то не було;
-        сказати те, що хочеться сказати.



Це своєрідний «білль про права» для того, хто бере участь в інтерв’ю (надає відповіді на питання журналіста). І маленька порада: аби почуватись впевнено, потрібно набути багатого практичного досвіду (шукати можливості для спілкування зі ЗМІ), а на початку – просто уявити, що Ви заплатили за це конкретне інтерв’ю… Виграє той, хто платить за перемогу! В переносному розумінні. Апріорі.  
Більшість запитань від журналістів – загальні. Вам залишається лише поступово перейти до актуальної для Вас теми і відчути бажання говорити задля пошуку успішного вирішення проблем.



В тренінгу взяли участь 15 осіб, що представляли освітнє та громадське середовище Сумської області (в т.ч. представник Глухівського НПУ              ім. О. Довженка), набувши таким чином додаткових знань та вмінь в сфері спілкування зі ЗМІ на тему репродуктивного здоров’я та планування сім’ї (тематичний акцент події). 
Цікаво, що тренінг випадково став присвяченим Дню піарника, який традиційно відмічається наприкінці липня. 


                                             Помічник ректора Глухівського НПУ
                                                         імені О. Довженка
                                                         Володимир Любивий

Комментариев нет:

Отправить комментарий