понедельник, 5 апреля 2021 г.

Основи військової підготовки в ліцеї. Звіт за І квартал 2021 року.

 


Про забезпечення посиленої військово-фізичної підготовки з огляду на виконання навчального плану освітнього процесу ліцею

Протягом І кварталу 2021 року у ліцеї забезпечено реалізацію завдань спеціалізації освітнього процесу згідно статуту навчального закладу – посилена військово-фізична підготовка.

Цілеспрямовано діє кафедра допрофесійної військової підготовки, до складу якої входять 9 осіб з числа педагогів, офіцерів-вихователів. Продовжувала реалізовуватися Концепція допрофесійної військової підготовки, що затверджена педагогічною радою у серпні 2019 року.

Регулярно проводилися заходи, максимально наближені до військових ритуалів з урахуванням особливостей особового складу (діти віком 12-17 років): стройові розводи, стройові огляди (1-5 навчальні взводи), перевірки особового складу (ранкова, денна, вечірня).

Постійно контролювалося виконання вимоги носіння у ліцеї військової форми установленого зразку. Тривали військово-прикладні змагання між навчальними взводами у рамках «Стройового рейтингу ліцею». Першість у січні-березні 2021 року продовжував утримувати 4 навчальний взвод, командир – офіцер-вихователь, ветеран ООС Кайдаш О.О.

Протягом звітного періоду здійснені заходи, спрямовані на удосконалення матеріально-технічної бази допрофесійної військової підготовки: направлено листи-клопотання до Глухівського територіального центру комплектування і соціальної підтримки та до Сумської обласної ради про вирішення питання укомплектування навчальним озброєнням та обладнанням і екіпірування особового складу. Отримано проміжну відповідь по суті вирішення піднятої проблеми. Придбано: пневматичні гвинтівки – 2 шт., пневматичні пістолети – 2 шт., лазертаг-автомат – 4 шт.

Продовжуються заходи в сфері посиленої військово-прикладної фізичної підготовки як у відповідності до варіативного компоненту навчального плану, так і інваріантної складової. Рукопашний бій, самбо є регулярними для ліцеїсток і ліцеїстів протягом навчального року (1-5 навчальний взводи). У І кварталі 2021 року здійснено уточнення розробленого плану військово-прикладних змагань (індивідуальна та колективна першість) на весняний період.

З січня 2021 року триває підготовка до польових навчальних занять в рамках програми предмету «Захист України», що заплановані на червень з залученням експертів та інструкторів громадських та військових організацій. Згідно програми національно-патріотичного виховання в ліцеї виконані заходи, спрямовані на розвиток у ліцеїсток і ліцеїстів патріотизму і громадянськості. До участі в них залучені представники військових частин, громадських організацій ветеранів і волонтерів, територіального центру комплектування і соціальної підтримки.

В рамках проекту «Бібліотека Сержанта» від ГО «Реформація» (Київ) на початку березня 2021 року ліцею наданий грант у вигляді 750 книжок на військово-історичну та політико-публіцистичну (мемуарну) тематику, художня та наукова література.


На фото: під час методичного семінару для вчителів предмету "Захист України" (лютий 2021 року). 

Комментариев нет:

Отправить комментарий