среда, 21 апреля 2021 г.

Про засідання Дебатного штабу ліцею, 21.04.21, середа

 


Засідання Дебатного штабу ліцею

 

Увага! Шановні ліцеїстки і ліцеїсти! Доєднуємось до обговорення. Критичне мислення передбачає вироблення раціональної позиції з будь-якого приводу (проблеми).

 

Тема (резолюція) засідання Дебатного штабу ліцею он-лайн (21.04.21, середа):

 

«Ця палата вважає неприпустимим використання національної символіки під час засідань Ради ПАРЄ».

ДЕБАТНИЙПРИВІД: 

https://www.pravda.com.ua/news/2021/04/20/7290903/

Оборонна лінія (позиція): Я не вважаю, що Гончаренко проявив неповагу. Своїм вчинком він виявив протест у прийнятний спосіб проти позиції ПАРЄ відносно конфлікту на сході України. Має право, бо уповноважений представник української нації.

Висновок: депутат Гончаренко не вчинив дій, які можуть бути кваліфіковані як порушення регламенту, оскільки діяв у встановлений мораллю спосіб, без порушення норм спілкування і моралі. В регламенті ПАРЄ не існує чіткої вимоги щодо заборони демонстрації національного прапора країни, з якої прибув депутат для виконання своїх повноважень, а саме – представлення інтересів країни (держави і нації, народу). 

 

Наступальна лінія (позиція): контраргументаційна. Завдання: знайти аргументи на користь застосування санкцій до пана Гончаренка (українського представника в ПАРЄ).

Відомо, що Парламентська асамблея Ради Європи є координаційно-консультативним органом континентального рівня, який керується своїм регламентом і порядком проведення засідань. Керує засіданням голова Ради. Саме керуючий і визначає допустимі межі свободи слова, що не порушує права інших. Фактично, Гончаренко здійснював публічний тиск на загал засідання ПАРЄ, що неприпустимо і застосування побічних засобів з метою впливу, а не спроба переконання у встановлений спосіб (подання пропозицій щодо внесення змін у текст документу, ініціювання проведення додаткового вивчення питання тощо) є порушенням регламенту засідання. Відповідний контрольний орган має встановити ступінь провини депутата ПАРЄ та способи застосування санкцій або покарання згідно правил і порядку діяльності ПАРЄ (Регламенту проведення засідань).

Висновок: депутат Гончаренко буде притягнутий до відповідальності за порушення регламентних норм. І це буде справедливо.   

Комментариев нет:

Отправить комментарий