четверг, 11 декабря 2014 г.

«Школу волонтера» відкрито!»

4 грудня 2014 року відбулося урочисте відкриття «Школи волонтера», створеної кафедрою соціальної педагогіки і соціальної роботи на чолі з доктором педагогічних наук, професором Людмилою Іванівною Міщик. 


На заході були присутні: меценат, громадський активіст Мішель Петрович Терещенко, директор Територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради Світлана Іллівна Ніколаєнко, к. пол. наук, доцент, проректор з науково-педагогічної роботи університету, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, освіти, культури, фізичної культури та спорту, сім’ї і молоді та соціального захисту населення Глухівської міської ради Лариса Володимирівна Слінченко.


У рамках заходу було нагороджено грамотами активних студентів-волонтерів факультету педагогіки та психології. Шановний Мішель Петрович Терещенко став почесним волонтером університету, що безумовно додає волонтерському руху особливої ваги.


Волонтерський рух в нашому університеті розвивається не перший рік, але приємно констатувати той факт, що саме зараз студенти-активісти мають змогу заручитися підтримкою професіоналів, покликаних навчити новому та корисному. 


В час, коли загальний успіх нашої країни залежить від небайдужості кожного громадянина України, важко переоцінити важливість для нашого регіону відкриття на базі університету «Школи волонтера», бо саме зараз особливої уваги заслуговує волонтерська діяльність студентів та педагогів, учнів та їх батьків, інших добровольців, яка через конкретну, практичну діяльність сприяє встановленню конструктивних соціальних зв’язків, опануванню новими навичками, формуванню прагнення до відповідальної патріотичної поведінки, моральних і духовних якостей, світогляду справжнього громадянина України.


Зазвичай діяльність волонтерських груп здійснюється в інформаційно-просвітницькому, профілактичному, соціальному, охоронно-захисному напрямах.


Кафедра соціальної  педагогіки та соціальної роботи Глухівського НПУ ім. О. Довженка, як центр соціально-педагогічної та науково-методичної активності, всіляко сприятиме розвою та консолідації волонтерської активності, забезпечуватиме діяльність «Школи волонтера», ініціатива створення якої належить ректору університету професору Олександру Івановичу Курку.   




Комментариев нет:

Отправить комментарий