пятница, 26 декабря 2014 г.

«Дебати - модифікований інтелектуальний продукт»

В Кролевці знають про дебати як молодіжну гру з 2009 року, коли студенти місцевого відділення Глухівського НПУ ім. О. Довженка взяли участь в молодіжному проекті «Бізнес-інкубатор», в рамках якого відбулись три дебатні школи (тренінги) з метою отримання компетенцій дебатування в Британському форматі парламентських дебатів…


Четверта грі ¼ фіналу  дебатного турніру «Відкритий дебатний турнір в Глухові» - ІІ (HDO-II) відбулась 24 грудня 2014 року на базі Кролевецького районного Будинку дітей та юнацтва, який є альма-матір для дебатного клубу «Оратор і Я». Приємною особливістю дня стала участь в грі студента Козятинського міжрегіонального вищого професійного училища Любомира Казановського (учасника першого дебатного турніру формату «Лінкольна – Дагласа», 2011 рік), а також те, що саму гру довелось модифікувати через об’єктивні причини: випробування мають бути обов’язково з позитивною для результату ознакою.


Цього разу темою гри стала резолюція «Ця палата виступає проти демонтажу пам’ятників». Складність дебатів виникає через те, що Перший Уряд не вводить дефініції, які можна як сприймати так і оспорювати. А в разі невизначеного використання, наприклад, поняття «пам’ятник» виникає перспектива дуже розлогого дискусійного майданчика для дебатів, що не сприяє конструктиву та якості дебатного процесу.
Так що таке «пам’ятник»? І що таке «демонтаж»? В тому вся сіль…


В результаті до півфіналу вийшли команди у складі:
І місце: Андрій Супрун та Андрій Лаврів (учні ЗОШ № 5 та СШ № 1 відповідно);
ІІ місце: команда «Казановський і К».
Експертом гри виступив Роман Стороженко, головний редактор газети «Кролевецький вісник».




В рамках молодіжного проекту «Дебатний клуб: дискусійна платформа інформаційно-комунікаційного обміну» (ДКД – ПІКО), який охоплює два райони Сумської області (Глухівський та Кролевецький) і понад 100 молодих людей старшої школи та Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка, відбувся ІІІ тур дебатного турніру «Відкритий дебатний турнір в Глухові» - ІІ (HDO-II).
У півфіналі 25 лютого 2015 року (середа) зіграють:
1.     Шелудченко Наталія, Фурман Дар’я (ППК);
2.     Стрельчук Олександр, Здоровець Анна (ФПП);
3.     Іванишин Степан, Шаповал Юлія (ФТПО/ФПО);
4.     «Казановський і К» (м. Кролевець).   

У півфіналі 04 березня 2015 року (середа) зіграють:
1.     Лось Ольга, Плющ Катерина (ППК);
2.     Поліщук Ірина, Бондар Ольга (ФПП);
3.     Заєць Марина, Петренко Марина (ФПП);
4.     Супрун Андрій, Лаврів Андрій (м. Кролевець).

Ігри відбудуться на базі професійно-педагогічного коледжу Глухівського НПУ ім. О. Довженка (м. Глухів, Сумська область, Україна).
Тут (в Глухові та Кролевці) грають у Британському форматі парламентських дебатів! Попереду – півфінали «Відкритого дебатного турніру в Глухові»- ІІ (HDO-II)! А це вже серйозно, бо на кону – успіх!
Нагадуємо, що кожного вівторка в Глухівському національному педагогічному універистеті імені О. Довженка збирається дебатний клуб «Оратор і Я». Якщо в тебе ( у Вас) буде вільний час з 15.00 до 17.00 – приходь/приходьте аби спробувати свої сили в майстерності переконувати! Без вікових обмежень на засадах гендерної рівності та толерантності.
Молодіжний проект «Дебатний клуб: дискусійна платформа інформаційно-комунікаційного обміну» (ДКД – ПІКО) реалізується за підтримки місцевих ЗМІ, газети «Кролевецький вісник» зокрема (головний редактор Роман Стороженко), що дозволяє молоді успішно набувати досвіду зв’язків з громадськістю.    

   
З наступаючим Новим роком! 2015-й – рік успішних дебатних ініціатив за підтримки успішного активу дебатного молодіжного руху України.


                               Служба зв’язків з громадськістю університету 

Комментариев нет:

Отправить комментарий